Binnen Time Auti kunnen twee gediplomeerde begeleidingshonden worden ingezet. Ze kunnen assisteren bij activiteiten of kinderen/jongeren ondersteunen tijdens de begeleiding. 

 

Beer en Maya worden getraind via Stichting SAAC, waar ze jaarlijks examen moeten doen om te laten zien dat ze nog geschikt zijn als hulphond. 

 

De honden van Time Auti worden jaarlijks medisch onderzocht, gecheckt op gedrag en betrouwbaarheid, worden ontwormt, behandeld tegen teken en vlooien en krijgen alle benodigde vaccinaties om te zorgen dat ze gezond blijven en de kinderen veilig met de honden kunnen knuffelen en spelen. We zijn blij met onze honden en zijn er ook erg zuinig op. Als de honden mee komen in de begeleiding krijgen ze alleen snoepjes en koekjes die wij zelf mee nemen. Maya en Beer hebben erg gevoelige darmen, het zou jammer zijn als ze ziek worden. 

 

Time Auti zet Labradoodles in. Dat zijn zeer lieve en zorgzame honden met een lief en zacht karakter, maar dat betekent ook een allergievrije vacht die niet verhaard. Hierdoor kunnen mensen met een allergie voor honden vaak wél knuffelen met onze honden en kunnen ze ook in scholen worden ingezet, zonder het risico op allergische reacties van andere kinderen.  

 

Time Auti traint ook autisme begeleidingshonden binnen Zeeland voor Stichting SAAC. Stichting SAAC maakt het mogelijk dat veel gezinnen de mogelijkheid krijgen om ook zelf een autismebegeleidingshond te kunnen krijgen in hun gezin. We kunnen trajecten op maat leveren, zodat dit voor iedereen mogelijk kan zijn. Neemt u voor informatie over uw mogelijkheden contact op met Stichting SAAC (www.stichtingsaac.nl) of Time Auti. 

 

Het positieve effect van een autisme begeleidingshond in het dagelijks leven, maar ook binnen de begeleiding, is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Op de facebooksite van Time Auti vindt u geregeld de succesverhalen van onze honden. 

 

MAYA

Maya is een gediplomeerd Autisme-begeleidingshond, een Nederlandse Labradoodle F3. 

 

Maya (12-08-2015) is een jonge enthousiaste hond die graag geknuffeld wordt en wil spelen. Maya wil ook graag werken en iemand helpen. Ze kan worden ingezet ter ondersteuning en ook om doelgericht te werken. Maya houdt van rennen en voetballen, lekker actief bezig zijn. Als ze water ziet wil ze er in. 

 

Maya heeft een zwarte fleece-vacht, erg zacht en heerlijk om mee te knuffelen. 

 

Jammer genoeg is Maya ook snel wagenziek. Ze krijgt dan voordat we in de auto gaan een pilletje tegen de misselijkheid. Dat werkt heel goed, waardoor ze wel gewoon mee kan voor begeleidingen.

 

Maya is goed in de 1-op-1-begeleiding in rustige situaties. Ze is makkelijk in de omgang, maar ook super enthousiast als ze iemand ziet die ze kent. 

 

BEER

Beer (18-08-2017) is een officiële Australian Labradoodle F3. Hij is de jongste volledig gediplomeerde autismebegeleidingshond bij Stichting SAAC. Toen hij goed een jaar oud was behaalde hij zijn A, B én C-diploma. Hij doet het erg goed.

 

Beer is een enthousiast jochie dat graag speelt en rent, maar ook heel gevoelig is. Hij voelt het als een kind zich niet prettig voelt en zal dan in de buurt van het kind gaan liggen of komen knuffelen om te steunen en troosten. 

 

Tijdens het spelen en trainen is Beer erg op het kind gericht en wil alles doen om het kind blij te maken. Waarschijnlijk kun je Beer daardoor de gekste trucjes aanleren. In de begeleiding doen we dat ook wel eens. 

 

Beer heeft een witte zachte fleece-vacht met bruine vlekken, waardoor hij er uit ziet en aan voelt als een echte knuffel-beer. 

 

Beer wil overal mee naar toe, als je de deur open doet schiet hij er al door heen. Hij staat dan kwispelend te wachten waar we heen gaan. 

 

Beer is ook een echte snoeperd. Voor lekkere hondensnoepjes doet hij álles. 


Foto's op deze pagina zijn gemaakt door Evy B.