Autismebegeleidingshond via stichting TeamDogs

 

Stichting TeamDogs is een stichting die het mogelijk maakt voor cliënten van o.a. Time Auti en Tails&Tools, om in aanmerking te komen voor een eigen autismebegeleidingshond. Voorwaarden hiervoor zijn een serieuze beperking in zelfstandigheid en zelfredzaamheid door autisme, die met hulp van een assistentiehond duidelijk verbeterd kan worden. Niet iedereen met een diagnose Autisme Spectrum Stoornis komt dus in aanmerking voor een autismebegeleidingshond, daar zijn strenge Europese en Internationale regels voor. Maar denk je in aanmerking te komen voor een autismebegeleidingshond, neem dan contact op met Inge Mulder van Time Auti of Cecile Goedée van Tails&Tools. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden van een officiële autismebegeleidingshond voor uw situatie via Stichting TeamDogs.Time Auti traint de autismebegeleidingshonden voor Stichting TeamDogs binnen Zeeland. Andere organisaties/personen die zijn aangesloten bij Stichting TeamDogs trainen in andere delen van Nederland. 

 

Stichting TeamDogs heeft een goed trainingsprogramma, waarmee wordt voldaan aan alle eisen en voorwaarden van de ADEU/ADI (Assistance Dogs Europe/International) en IAHAIO (Europese richtlijnen bij interventies met dieren). De stichting TeamDogs ambieert lidmaatschap van de ADEU en is druk bezig met de inschrijving daarvoor, wat enkele jaren in beslag neemt. 

 

Het positieve effect van een autismebegeleidingshond in het dagelijks leven, maar ook binnen de begeleiding, is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Op de facebooksite van Time Auti en Tails&Tools vindt u geregeld de succesverhalen van onze honden. 

 

Stichting TeamDogs is een notarieel geregistreerde stichting die eveneens geregistreerd is via de Kamer van Koophandel, onder KvK-nummer 77944607.

 

Via deze links komt u bij het Huishoudelijk Reglement en het Privacy Beleid. Mocht u vragen hebben over de training en het trainingsprogramma, neemt u dan contact op met Inge Mulder van Time Auti of Cecile Goedée van Tails&Tools. 

 

 

Huishond met een speciale taak of inzet van een therapiehond

 

Voor klanten die niet in aanmerking komen voor een autismebegeleidingshond, kan een eigen huishond specifiek getraind worden voor extra taken in huis of op straat. Ook kan gekozen worden voor inzet van therapiehonden Maya en Beer van Time Auti, in de begeleiding via Time Auti. Ze kunnen assisteren bij activiteiten of kinderen/jongeren ondersteunen tijdens de begeleiding. 

 

Beer en Maya worden via stichting TeamDogs getraind en doen jaarlijks examen om te laten zien dat ze nog geschikt zijn als hulphond/therapiehond. 

 

De honden van Time Auti worden jaarlijks medisch onderzocht, gecheckt op gedrag en betrouwbaarheid, worden ontwormt, behandeld tegen teken en vlooien en krijgen alle benodigde vaccinaties om te zorgen dat ze gezond blijven en de kinderen veilig met de honden kunnen knuffelen en spelen. We zijn blij met onze honden en zijn er ook erg zuinig op. Als de honden mee komen in de begeleiding krijgen ze alleen snoepjes en koekjes die wij zelf mee nemen. Maya en Beer hebben erg gevoelige darmen, het zou jammer zijn als ze ziek worden. 

 

Time Auti zet Labradoodles in. Dat zijn zeer lieve en zorgzame honden met een lief en zacht karakter, maar dat betekent ook een allergievrije vacht die niet verhaard. Hierdoor kunnen mensen met een allergie voor honden vaak wél knuffelen met onze honden en kunnen ze ook in scholen worden ingezet, zonder het risico op allergische reacties van andere kinderen.  

  

MAYA

Maya is een gediplomeerd Autisme-begeleidingshond, een Nederlandse Labradoodle F3. 

 

Maya (12-08-2015) is een jonge enthousiaste hond die graag geknuffeld wordt en wil spelen. Maya wil ook graag werken en iemand helpen. Ze kan worden ingezet ter ondersteuning en ook om doelgericht te werken. Maya houdt van rennen en voetballen, lekker actief bezig zijn. Als ze water ziet wil ze er in. 

 

Maya heeft een zwarte fleece-vacht, erg zacht en heerlijk om mee te knuffelen. 

 

Jammer genoeg is Maya ook snel wagenziek. Ze krijgt dan voordat we in de auto gaan een pilletje tegen de misselijkheid. Dat werkt heel goed, waardoor ze wel gewoon mee kan voor begeleidingen.

 

Maya is goed in de 1-op-1-begeleiding in rustige situaties. Ze is makkelijk in de omgang, maar ook super enthousiast als ze iemand ziet die ze kent. 

 

BEER

Beer (18-08-2017) is een officiële Australian Labradoodle. Hij is de jongste volledig gediplomeerde autismebegeleidingshond, een echte kanjer dus. Toen hij goed een jaar oud was behaalde hij zijn A, B én C-diploma. Hij doet het nog steeds erg goed.

 

Beer is een enthousiast jochie dat graag speelt en rent, maar ook heel gevoelig is. Hij voelt het als een kind zich niet prettig voelt en zal dan in de buurt van het kind gaan liggen of komen knuffelen om te steunen en troosten. 

 

Tijdens het spelen en trainen is Beer erg op het kind gericht en wil alles doen om het kind blij te maken. Waarschijnlijk kun je Beer daardoor de gekste trucjes aanleren. In de begeleiding doen we dat ook wel eens. 

 

Beer heeft een witte zachte fleece-vacht met bruine vlekken, waardoor hij er uit ziet en aan voelt als een echte knuffel-beer. 

 

Beer wil overal mee naar toe, als je de deur open doet schiet hij er al door heen. Hij staat dan kwispelend te wachten waar we heen gaan. 

 

Beer is ook een echte snoeperd. Voor lekkere hondensnoepjes doet hij álles.