Toekomst "Time Auti Park"

 

Langzaam wordt mijn droom werkelijkheid. Time Auti draait op volle toeren, ik werk er inmiddels fulltime. Het gaat zo goed dat het tijd is om te groeien. De begeleiding en behandeling is nu nog alleen bij mensen thuis. Ik hoop in de nabije toekomst te kunnen verhuizen naar een woning met praktijkruimte, zodat ik mensen nog beter kan begeleiden in een speciaal ingerichte omgeving binnen en buiten. Doordat ik niet meer heen en weer hoef te reizen, kan ik ook meer mensen helpen. 

 

Het plan is een praktijkruimte voor (gezins-)gesprekken en behandelingen  in te richten, een "ontprikkelzaaltje" in te richten waar cliënten tot rust kunnen komen, even alle prikkels kunnen ontladen door de rust, door specifieke activiteiten te doen en/of door begeleiding en behandeling in een prikkelarme omgeving. Men kan in deze situatie ook juist leren omgaan met specifieke prikkels. 

 

Ook wil ik in de tuin een "ontprikkeltuin" inrichten met een Motorik-park, waar cliënten de specifieke ontprikkelende activiteiten kunnen doen, maar ook activiteiten ter stimulering van de sensorische integratie. Het aanbod blijft voornamelijk individueel en op gezinnen. Daarnaast zal het aanbod worden uitgebreid met huiswerkondersteuning en trainingen in kleine groepen. Hier is duidelijk vraag naar. Hierbij zal goed gekeken worden naar de rust en veiligheid op het terrein, waarbij prikkelgevoelige kinderen en externaliserende kinderen niet tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn.  Het is de bedoeling dat het er nooit "druk" zal worden, in de breedste zin van het woord. 

 

Ook hoop ik in die nieuwe situatie een stuk tuin in te kunnen richten voor de hondentrainingen. 

Mocht het terrein er zich voor lenen, dan komt er een unit waar een gezin een weekeind of korte vakantie kan verblijven in een prikkelarme omgeving, eventueel met begeleiding, behandeling voor individuen en gezin. 

 

Begin 2020 weten we op welke termijn dit plan werkelijkheid zou kunnen worden, mits we uiteraard de juiste plek vinden, die betaalbaar is.