Groepsbegeleiding start in het najaar 2022! 

 

In het najaar 2022 starten we een groep meiden 18+ en een groep voor ouders

 

Groep meiden 18+

 Er zijn aardig wat meiden die niet meer naar school gaan, aangepast werk hebben en daardoor minder sociale contacten hebben.  Er is geen aanbod voor deze groep, maar er is zeker behoefte. Met de meiden-groep 18+ willen we op een laagdrempelige manier lotgenoten samen brengen. Doel is te weten dat ze niet alleen zijn en één keer per maand een leuke activiteit hebben samen met gelijkgestemden. We gaan bijvoorbeeld ene keer met de honden naar het strand en drinken dan wat in een strandtent of meer creatieve activiteiten in de praktijk in Vlissingen. Ben of ken je een jongedame 18+ met autisme die graag deel zou nemen aan deze groep, laat het dan weten! Zodra de groep gevuld is gaan we van start. 

 

Als je een jongen bent of niet in de leeftijdsgroep past, maar ook graag in zo'n groep zou willen mee doen aan activiteiten, laat dit dan ook weten!! We kijken dan voor een aangepaste groep of een tweede groep. 

 

Groep ouders

Vanwege de enorme vraag naar expertise en hulp bij autisme, met name bij gezinnen met kinderen en autisme, ontstaat momenteel een enorme wachtlijst bij Time Auti. Een groep waar ik in de basis met dezelfde informatie start is de groep ouders van deze gezinnen. Om de wachttijd te verkorten starten we in het najaar alvast met een groep voor deze ouders, zodat ze op weg kunnen met veel informatie, tips en adviezen voor de opvoeding en verzorging. Wanneer er na deze informatie nog behoefte is aan specifieke hulp aan het gezin is dat zeker mogelijk.

Bij het aanmelden voor begeleiding via Time Auti wordt u op de wachtlijst gezet. Tijdens het volgen van deze ouder-cursus blijft u op de wachtlijst staan. Zodra u aan de beurt bent bezien we welke hulp nog nodig is. 

 

AutiDOG groepstraining

Voor de deelnemers aan het opleidingsprogramaa voor een autismebegeleidingshond (AutiDOG) zijn de volgende groepstrainingen georganiseerd in 2022: steeds op zaterdag om 11:00 uur: 

 

o   21 mei 2022

o   18 juni 2022

o   24 september 2022

o   22 oktober 2022 (Examen-dag, dus hou die vrij!)  

o   19 november 2022

 o   17 december 2022