Nieuws vanuit Time Auti

In de zomer van 2021 kwam June als kleine pup bij ons wonen, een Australian Labradoodle pup, zo lief en mooi. June is een standaard Labradoodle, dus de grote variant Labradoodle. Ze is met haar 11 maanden inmiddels al de grootste van onze roedel (bruine hond in het midden). 

 

 

June is vaak in de praktijk te vinden, waar ze graag aandacht geeft en krijgt van iedereen die langs komt. Ze is nog een beetje enthousiast, dus we trainen haar nog verder tot therapiehond, maar als je het leuk vindt, mag ze alvast wel komen knuffelen in de praktijk. Na een beetje aandacht gaat ze graag aan je voeten liggen slapen! 

 

 

 

 

START NAJAAR 2022: groep meiden 18+ 

Er zijn aardig wat meiden die niet meer naar school gaan, aangepast werk hebben en daardoor minder sociale contacten hebben.  Er is geen aanbod voor deze groep, maar er is zeker behoefte. Met de meiden-groep 18+ willen we op een laagdrempelige manier lotgenoten samen brengen. Doel is te weten dat ze niet alleen zijn en één keer per maand een leuke activiteit hebben samen met gelijkgestemden. We gaan bijvoorbeeld ene keer met de honden naar het strand en drinken dan wat in een strandtent of meer creatieve activiteiten in de praktijk in Vlissingen. Ben of ken je een jongedame 18+ met autisme die graag deel zou nemen aan deze groep, laat het dan weten! Zodra de groep gevuld is gaan we van start. 

 

 

Als je een jongen bent of niet in de leeftijdsgroep past, maar ook graag in zo'n groep zou willen mee doen aan activiteiten, laat dit dan ook weten!! We kijken dan voor een aangepaste groep of een tweede groep. 

 

 

 

 

START NAJAAR 2022: groep ouders

Vanwege de enorme vraag naar expertise en begeleiding bij autisme, met name in gezinnen met kinderen en autisme, ontstaat momenteel een enorme wachtlijst bij Time Auti. Een groep waar ik in de basis met dezelfde informatie start is de groep ouders van deze gezinnen. Om de wachttijd te verkorten starten we in het najaar alvast met een groep voor deze ouders, zodat ze op weg kunnen met veel informatie, tips en adviezen voor de opvoeding en verzorging.

Wanneer er na deze informatie nog behoefte is aan specifieke hulp aan het gezin is dat zeker mogelijk. Bij het aanmelden voor begeleiding via Time Auti wordt u op de wachtlijst gezet. Tijdens het volgen van deze ouder-cursus blijft u op de wachtlijst staan. Zodra u aan de beurt bent bezien we welke hulp nog nodig is. U kunt zich ook "los" aanmelden voor d eouder-cursus. 

 

De ouder-cursus zal ongeveer 6-8 bijeenkomsten hebben waarin de basis van autisme in een opvoedingssituatie wordt behandeld. U gaat iedere bijeenkomst naar huis met nieuwe handvatten die de situatie al zullen verlichten. Daarnaast ontmoet u lotgenoten, u weet dat u niet de enige bent die worstelt. 

 

 

 

 

Opleidingsprogramma AutiDOG

Time Auti en Coaching praktijk L'Euq hebben samen een nieuw opleidingsprogramma geschreven voor de opleidings van autismebegeleidingshonden.   Inmiddels werken we met dit fijne programma en doen dit in individuele trainingsmomenten en groepstrainingen als dat mogelijk is voor de deelnemer. 

Doordat we onze opleiding combineren met begeleiding is een autismebegeleidingshond voor meer mensen toegankelijk. Vraagt u naar de mogelijkheden.