Nieuws vanuit Time Auti

 

GROEPSTRAINING AUTIDOG

 

Op 24 september 2022 is er weer een groepstraining voor de honden in de laatste twee fases van de opleiding én de honden die afgestudeerd zijn. De training is van 11:00-12:00 uur op het terrein Energieweg 11, 4382 WW Vlissingen. 

 

 Daarna zijn nog de volgende groepstrainingen ingepland (altijd zaterdag van 11:00-12:00 uur):

  • 19 november 2022
  • 17 december 2022
  • Voor de groepstrainingen in 2023 volgt hier spoedig de planning! 

Op 22 oktober 2022 is het jaarlijks examen voor diezelfde groep!

Er zullen 6 honden hun opleiding afronden! Wat zijn we trots op die koppels! 

 

Op Facebookpagina van Time Auti presenteren we af en toe foto's van de trainingen! 

 

 

 

 

START NAJAAR 2022: groep meiden 18+ 

Er zijn aardig wat meiden die niet meer naar school gaan, aangepast werk hebben en daardoor minder sociale contacten hebben.  Er is geen aanbod voor deze groep, maar er is zeker behoefte. Met de meiden-groep 18+ willen we op een laagdrempelige manier lotgenoten samen brengen. Doel is te weten dat ze niet alleen zijn en één keer per maand een leuke activiteit hebben samen met gelijkgestemden. We gaan bijvoorbeeld ene keer met de honden naar het strand en drinken dan wat in een strandtent of meer creatieve activiteiten in de praktijk in Vlissingen. Ben of ken je een jongedame 18+ met autisme die graag deel zou nemen aan deze groep, laat het dan weten! Zodra de groep gevuld is gaan we van start. 

 

 

Als je een jongen bent of niet in de leeftijdsgroep past, maar ook graag in zo'n groep zou willen mee doen aan activiteiten, laat dit dan ook weten!! We kijken dan voor een aangepaste groep of een tweede groep. 

 

 

 

 

START NAJAAR 2022: groep ouders

Vanwege de enorme vraag naar expertise en begeleiding bij autisme, met name in gezinnen met kinderen en autisme, ontstaat momenteel een enorme wachtlijst bij Time Auti. Een groep waar ik in de basis met dezelfde informatie start is de groep ouders van deze gezinnen. Om de wachttijd te verkorten starten we in het najaar alvast met een groep voor deze ouders, zodat ze op weg kunnen met veel informatie, tips en adviezen voor de opvoeding en verzorging.

Wanneer er na deze informatie nog behoefte is aan specifieke hulp aan het gezin is dat zeker mogelijk. Bij het aanmelden voor begeleiding via Time Auti wordt u op de wachtlijst gezet. Tijdens het volgen van deze ouder-cursus blijft u op de wachtlijst staan. Zodra u aan de beurt bent bezien we welke hulp nog nodig is. U kunt zich ook "los" aanmelden voor d eouder-cursus. 

 

De ouder-cursus zal ongeveer 6-8 bijeenkomsten hebben waarin de basis van autisme in een opvoedingssituatie wordt behandeld. U gaat iedere bijeenkomst naar huis met nieuwe handvatten die de situatie al zullen verlichten. Daarnaast ontmoet u lotgenoten, u weet dat u niet de enige bent die worstelt. 

 

 

 

 

Opleidingsprogramma AutiDOG

Time Auti en Coaching praktijk L'Euq hebben samen een nieuw opleidingsprogramma geschreven voor de opleidings van autismebegeleidingshonden.   Inmiddels werken we met dit fijne programma en doen dit in individuele trainingsmomenten en groepstrainingen als dat mogelijk is voor de deelnemer. 

Doordat we onze opleiding combineren met begeleiding is een autismebegeleidingshond voor meer mensen toegankelijk. Vraagt u naar de mogelijkheden.