BEGELEIDING BIJ AUTISME

Time Auti werkt binnen provincie Zeeland, vanuit Middelburg.

De begeleiding vindt plaats bij de mensen thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat kan op Walcheren, maar ook op de Bevelanden en daarbuiten.

 

Time Auti biedt begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (of aanverwante stoornissen), maar ook hun gezinsleden en mensen in de omgeving.

 

Door de specialisatie in Autisme Spectrum Stoornis is de kennis en ervaring met andere problematieken algemeen. Voor een aantal aanverwante problemen, zoals bij angsten,  ADD, hypersensitiviteit, psychosomatische klachten door stress en overbelasting, werken de methoden die Time Auti in zet prima. Voor overige problematieken en hulpvragen zal mogelijk verwezen worden naar meer specialistische collega's op dat gebied.

 

Time Auti heeft een breed netwerk en kent de sociale kaart binnen Zeeland, waardoor gericht kan worden verwezen en samen gewerkt met andere instanties. 

 

Uniek aan de begeleiding van Time Auti is de inzet van autismebegeleidingshonden. De honden zorgen voor een ontspannen contact en worden ingezet om doelen te behalen, maar ook om kinderen en jongeren te ondersteunen in de begeleiding. De honden geven houvast en door inzet van de honden hoeven kinderen niet persé te praten, maar werken we met en via de hond. Door een samenwerking met Stichting SAAC kan via Time Auti ook een autismebegeleidingshond voor uw gezin getraind worden. 

 

In de toekomst hoop ik Time Auti te organiseren vanuit een praktijkruimte in de omgeving van Middelburg. Door een praktijkruimte en -tuin in te richten met passende materialen kunnen de begeleidingsmogelijkheden worden uitgebreid. De wens is in 2019/2020 te zoeken naar een dergelijke praktijkruimte. Ook kan de hondentraining dan meer in groepsverband plaatsvinden voor de socialisatie van de honden, maar vooral ook de cliënten. De mogelijkheid om in een veilige situatie op een leuke manier contact te maken met "lotgenoten".