BEGELEIDING BIJ AUTISME

Time Auti werkt binnen provincie Zeeland, vanuit Middelburg.

De begeleiding vindt plaats bij de mensen thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat kan op Walcheren, maar ook op de Bevelanden en daarbuiten.

 

Time Auti biedt begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (of aanverwante stoornissen), maar ook hun gezinsleden en mensen in de omgeving.

 

Door de specialisatie in Autisme Spectrum Stoornis is de kennis en ervaring met andere problematieken algemeen. Voor een aantal aanverwante problemen, zoals bij angsten,  ADD, hypersensitiviteit, psychosomatische klachten door stress en overbelasting, werken de methoden die Time Auti in zet prima. Voor overige problematieken en hulpvragen zal mogelijk verwezen moeten worden naar meer specialistische collega's op dat gebied.

 

Time Auti heeft een breed netwerk en kent de sociale kaart binnen Zeeland, waardoor gericht kan worden verwezen en samen gewerkt met andere instanties. 

 

Uniek aan de begeleiding van Time Auti is de inzet van autismebegeleidingshonden. De honden zorgen voor een ontspannen contact en worden ingezet om doelen te behalen, maar ook om kinderen, jongeren en volwassenen te ondersteunen in de begeleiding. De honden geven houvast en door inzet van de honden hoeft men niet persé te praten, maar werken we met en via de honden. 

 

Begin 2021 verhuist Time Auti naar de Energieweg 11 te Vlissingen en heeft dan een ruime praktijkruimte en tuin. Door een praktijkruimte en -tuin in te richten met passende materialen kunnen de begeleidingsmogelijkheden worden uitgebreid. Ook kan de hondentraining dan meer in groepsverband plaatsvinden voor de socialisatie van de honden, maar vooral ook lotgenotencontacten van de cliënten. Er zullen meer groepstrainingen worden georganiseerd en ook lotgenotencontacten kunnen heir plaatsvinden. De ideale mogelijkheid om in een veilige situatie op een leuke manier contact te maken met "lotgenoten". Hierbij wordt gedacht aan de mensen met autisme, maar ook ouders, partner, broertjes en zusjes.